Over Ons

Ondernemerschap, gastvrijheid en vakmanschap. Dat stralen Pascalle en Danielle Schreinemachers dagelijks uit in hun geliefde grand café de Keulse Kar. Kan ook niet anders aangezien de naam Keulse Kar afkomstig is van de 17e eeuwse handelsroute vanuit Brabant die via Venlo eindigde in Keulen. Karren bepakt met linnen van de vlasboeren werden dagelijks naar Duitsland gebracht en Venlo fungeerde als ultieme rustplaats voor ondernemende reizigers en nijveraars. In 1866 kwam aan deze handelsroute een einde, maar de memorabele naam en de ondernemingsgeest zijn tot op de dag vandaag behouden gebleven voor het Venlose nageslacht.

Pascalle Schreinemachers
Gastvrouw

De Keulse Kar

Danielle Schreinemachers
Gastvrouw

De Keulse Kar

De twee uitbaatsters openden in de winter van 2015, samen met het ondernemerspaar Paul en Marly Schreinemachers, voor een korte, carnavaleske periode de deuren van het grand café. Aangezien de Venlonaar de route naar de Keulse Kar snel had hervonden, zijn de deuren nadien nooit meer gesloten geweest voor het publiek. Wat ondernemerschap, gastvrijheid en vakmanschap niet kunnen doen!

Grand café de Keulse Kar nodigt u uit om te komen genieten van de ongedwongen entourage van Limburgse gastvrijheid. Gewoon voor een heerlijke middaglunch, een smakelijk diner in de avonduren of voor een welverdiende borrel in avond of weekend. Tafelen met familieleden, vrienden of collega’s, een bedrijfsborrel, een verjaardag, een huwelijk of een jubileum voorzien van een smakelijk buffet. Genieten van een liveoptreden! Door zijn centrale ligging en vooral door het grenzeloze inlevingsvermogen leent grand café de Keulse Kar zich uitstekend voor alle mogelijke doeleinden. De Keulse Kar heeft de bourgondische Venlose cultuur hoog in het vaandel staan. Gasten zien, horen, voelen, ruiken en proeven dat terug in de inrichting, muziek, emotie, spijs en drank.

Kom voorbij!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Keulse Kar? Kom langs voor een drankje of blijf gezellig eten!

Contact

Gevestigd in een fraai pand is de Keulse Kar simpelweg niet te missen voor wie door de historische binnenstad slentert. Slenter de volgende keer eens binnen. Pascalle en Danielle zullen u met open armen ontvangen.